Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J72a82n 34P51a27l63l16a19s

30. 6. 2015 23:43

Slečno (předpokládám, že se svými názory jste do manželství dosud nevstoupila), někdo tíhne k samotářství, někdo žije společenský život, někdo může od obojího trochu. Osobně bych žádný přístup nevyzdvihoval ani nekritizoval. A někoho vlastnit? Na to musí být vždy dva.

A jedna technická: svoboda a volnost přeci nejsou vlastnosti.

0 0
možnosti
Foto

My nejsme naučení žít svobodně. Od mala nás učí, že někomu patříme a tedy logicky pak taky chceme, aby někdo patřil nám. Naše vztahy nemají s láskou mnoho společného. Podobají se mnohem víc vlastnictví majetku než skutečným vztahům.

0 0
možnosti
Foto

Píšete: "Opravdu svobodný člověk je takový, který je volný. Nenechá se ovlivňovat ostatními, neřídí se zažitými společenskými představami a jedná tak, jak mu to připadá správné."

Takováto absolutní svoboda je ovšem nesmysl. To byste měla velmi těžký život a těžké by to měli i vaši blízcí s vámi. Dovedla byste si představit něco podobného i třeba v silniční dopravě - "Já jsem svobodný člověk, budu si jezdit jak chci a odmítám se řídit nějakými přiblblými dopravními předpisy!". A podobné je to i ve společenském životě. Vaše názory mi připadají dosti pubertální. :-)

0 0
možnosti
ZH

Být svobodným člověk a nerespektovat pravidla, to jsou dvě odlišné věci. Alespoň podle mě :) Člověk, který se řídí svým srdcem, ví, že svým jednáním nemůže omezovat či ohrožovat ostatní.

Každopádně děkuji za Váš názor.

1 0
možnosti
Foto

někdy neuškodí zopakovat si staré známé pravdy a tento text, se kterým plně souhlasím, je jako shrnutí toho, co bylo na téma kdy svobody řečeno, já osobně samotu doslova milujua svobodu také-ale naše svoboda končí tam kde začínáme omezovat svobodu druhých (další stará známá pravda)

překlep ve vtah-vztah. kde-kdo

každopádně u mněR^

1 1
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Do, what you love. Remember, who you are & don´t waste your life trying to impress other people.

http://www.facebook.com/pages/Zuzana-Anesa-s-lehkými-úvahami-o-ne-vždy-lehkém-životě/396165033744388?ref=hl

Seznam rubrik