Diskuse

Manželství? Přežitek!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Myslíte si, že rozchod po letech bolí míň než rozvod? Dle mě je to, co se emocí týče, stejné. Pokud chcete žít v páru a mít děti - uzavřete manželství. Pokud chcete být svobodná  a bezdětná- držte si milence, ale věřte v život v samotě. To druhé moc lidí ( a specificky žen)nedokáže. Kompromis je přetvářka, kter činí všechny nešťastnými.

0 0
možnosti
Foto

Dnešní doba k těmto závěrům napomáhá. Sejdou se dva lidé a rozhodnou se spolu žít a mít rodinu, na tom se shodnou. Jsou oba zaměstnáni, každý má své konto a tak to ve většině případech zůstává. Udělá se ústní dohoda ohledně částky, kterou budou oba přispívat na chod domácnosti. Přijdou děti a začne to skřípat, hlavně co se financí týče. Muži, to jsou ti šetrnější, většinou neschválí výlohy, které jsou podle vás potřeba uskutečnit. Většina z nich nemá přehled o cenách, chtějí mít plný talíř, atrktivní manželku, dobře fungující domácnost, ale zapomínají, že každý špás něco stojí.

My jsme se vdaly a ve většině případů i převzaly funkci financministra v rodině. Jednoduše řečeno, měly jsme obě výplaty pohromadě a snažily jsme se rozumně hospodařit. Nikdy jsem neřešila s manželem výdaje které se týkaly nás i dětí, důležité bylo, že se nejen všechny pokryly, ale i něco ušetřilo. Myslím že to bylo dobré a rozumné.

Největší chyba byla, když byl muž postaven do pozice, že musel žádat o peníze na svoje drobné výlohy. Tam potom nastaly případy, že si ulil něco u výplaty. Když však měl možnost si doma, bez zbytečného vysvětlování, potřebné peníze vzít, žádné problémy nebyly.

Proto jsem zastánce sňatků a tím i společným hospodařením s penězi, které do domácnosti přicházejí

Možná se vám zdá, že se z mého příspěvku vytratila láska, ale není tomu tak. Láska je všude tam, kde to klape. Tedy nejen uspokojivý sexuální život, ale také  vzájemné se podílení na chodu domácnosti a to nejen pracovně, ale i finančně.:-)

0 0
možnosti
JC

Manželství si vymysleli již hodně dávno otcové dcer, aby se jim dcery nevracely domů s dětmi, které by oni také museli živit.

(To jsem si nevymyslel, ale přečetl a zapamatoval ;-D.)

1 0
možnosti
Foto

Zajímavá úvaha R^ ... s mnohým souhlasím.

0 0
možnosti
DS

Zuzanko, a co manželství se skutečnou láskou? Však počkejte, až potkáte toho Pravého, se kterým budete chtít být, o kterého se chcete starat, až mu nebude nejlíp a o kterého se můžete opřít Vy. Láska je totiž o ochotě převzít odpovědnost.

Vdávala jsem se dvakrát, pokaždé v bílém, nikdy to nebylo kvůli "pojistce" ani materiálním hodnotám. Poprvé jsem se vdávala, protože moc chtěl on, podruhé, protože jsme chtěli oba. V mezidobí jsem byla -přes 10 let- sama s dětmi.

Láska je smlouva a je jedno, jestli na ní máte papír. Rozchod bolí úplně stejně jako rozvod a Vaše okolí je prožívá stejně intenzívně, zvláště, jsou-li v tom děti.

Já v institut manželství věřím, pokud je v něm přítomna vzájemnost a odpovědnost jeden za druhého.

Pokud ne, pak je opravdu po všech stránkách lepší samota. Je dobře, že jste nechala otevřený konec.

0 0
možnosti
JN

Autorka si neuvědomuje (nebo naopak?, ale zavádí to jinam?!), že její argumenty nejsou mnohdy úplné... např. to, aby někdo někoho 24 hodin kontroloval, není důsledkem / následkem manželství, ale jednoznačně dopad nefungujícího vztahu, a to se může stát i u "pejskových knihařů". S manželkou se nekontrolujeme, máme společný účet a 16 let spokojené manželství. Důvěřujeme si proto, že jsme inteligentní lidé, co se mají v úctě, ne jen proto, že jsme manželé. V hádkách se (už dávno) neurážíme a dodržujeme pravidla, na kterých jsme se shodli. Ta vymezují naši svobodu. Psí knížka je jen věc toho, být moderní, je to stejné jako s Facebookem, holením se všude možně... věc pouze trendová a mnohdy mktg masakr produkce. Někdo se nad tím zamýšlí, někdo méně. Každý si hledá důvody pro svá rozhodnutí. Ale proč? Stačí toto: "I want I can!" (starší 40 si vzpomenou na 90. léta s touto reklamou:-P) .

1 0
možnosti
VM

Ta posledni veta sedi. Manzelstvi je smlouva. Manzele pred svetky davaji sve slovo ze se svym partnerem budou v dobrem i zlem. Lide se rozvadeji a opousteji protoze jsou sobci. Chtejj mit

3 0
možnosti
LJ

Dnes mnoho lidí prohlašuje manželství za zbytečné a přežité. Shodou okolnosti stejní lidé zastávají názor, že je důležité povolit manželství osob stejného pohlaví. A mají pro to řadu argumentů.

1 0
možnosti
PK

Nejvíc oceníte manželství s původní partnerkou (ne jako u hodně "politiků") po šedesátce. Vydržte a dočkáte se.

2 0
možnosti
Foto

To, že manželství je (resp. mělo by být) i ekonomicky výhodné společenství, vůbec není špatně.

Jenže není.

3 0
možnosti
PK

To myslíte mladé co žijí daňově výhodněji na psí knížku, nebo že bába je spořivá a dědek hodně prokouří proch....;-D

0 0
možnosti