Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Je to zcestný článek. Protože to není strach z úspěchu co odrazuje. Jde o to, že vždy je zde druhá alternativa úspěchu a tou je neúspěch. Praktické důsledky takového neúspěchu jsou mnohdy fatální - např. neschopnost splácet úvěr, zadlužení, v krajním případě takový člověk skončí jako homless.

Dnes se s oblibou obdivuje, jak někdo měl odvahu jít do rizika. Pokud je výsledkem úspěch tak se to vyzdvihuje. Pokud ovšem riskantní podnik nevyjde, tak prostě ten člověk byl blb, exekutor ho vykopne na ulici a je vymalováno.

0 0
možnosti
Foto

Ja si myslím, že tí, čo sa boja neúspechu si ho jedine môžu privolať, vždy, keď som mala z niečoho strach, napríklad zo skúšky, snažila som sa skľudniť a povedať si - nejako bude, pretože ono všetko nejak dopadne :-). Tiež sa mi v živote veľa vecí nepodarilo, ale vždy som sa snažila pochopiť, prečo sa mi to stalo a poučiť sa. A súhlasím s k. Boháčkom - čo je pre jedného úspech, pre druhého môže byť prehra, aj keď v prípade svadby si myslím, že si obe strany snáď aspoň chvíľku myslia, že vyhrali :-).

1 0
možnosti
JC

J54i34ř26í 63C70h26u17d93ý

19. 12. 2014 0:01

R^ Tak nějak. Spousta lidí se ztrácí v oceánu příležitostí..

0 1
možnosti
Foto

Asi by to chtělo definovat...co je úspěch a co je neúspěch :) Protože je - li úspěch "svatba" ... ženy jásají a muži se bojí :)

4 0
možnosti
KN

Není dobré, že v článku generalizujete. Mluvit za všechny např. fráze "všichni se ...." může být hodně zavádějící.

Možná je lepší mluvit za sebe, o svých pocitech a zkušenostech.

Na druhou stranu bych Váš článek neshazoval jako paní Trnková a Šporková. Někdo si s něho určitě může vzít.

Ze srážky s paní Šporkovou si nic nedělejte.

Ona dělá to samé co Vy v tom článku. Navíc skoro neustále. U ní je to samozřejmě, jako u každého člověka s patentem na "pravdu",  v pořádku viz. absolutizující tvrzení typu "... mě ani mé příbuzné či kamnarády určitě žádný strach z neúspěchu nepronáslduje .."

0 0
možnosti
KN

Omlouvám se, že jsem si nevšimnul intelektuální perly paní Trnkové "Nikoho kdo by se obával neúspěchu či úspěchu neznám.".

To už je skoro neuvěřitelné. To je už je snad čirá hloupost.

Víte, Vy jste mladá, hezká, máte toho mnoho před sebou. Máte čas a možnost pracovat na sobě. Je na Vás jak to využijete. Jak Vy sama chápete postřehy z Vašeho článku, a jak moc jím rozumíte. Ale to je na Vás.

Nenechte se znechutit chováním lidí, jako jsou tyto dámy.

0 0
možnosti
KT

Přečetla jsem si předešlé články a myslím, že máte nějaký problém.

0 0
možnosti
KT

Strach z neúspěchu jsem nepocítila nikdy. V životě se mi mnohé nepovedlo, vždy jsem se ale vydala za novou výzvou. Když se něco podařilo dobře, když ne tak jsem se vždycky řídila heslem "co tě nezabije to tě posílí". Nikoho kdo by se obával neúspěchu či úspěchu neznám.

1 1
možnosti

Prosím, nevkládejte svoje neurózy i na nás ostatní...mě ani mé příbuzné či kamnarády určitě žádný strach z neúspěchu nepronáslduje - a pokud se nám něco povede a máme úspěch, tak z toho máme radost - nikoliv strach...to je totiž normální, takhle to funguje u většiny lidí, víte?

4 2
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Do, what you love. Remember, who you are & don´t waste your life trying to impress other people.

http://www.facebook.com/pages/Zuzana-Anesa-s-lehkými-úvahami-o-ne-vždy-lehkém-životě/396165033744388?ref=hl

Seznam rubrik